úterý 28. května 2013

Podlahy

Tak nám bude pokládat podlahy brácha. Vybrali sme si Vinylovou podlaha - Thermofix - Kolekce dřevo/rustikal - dekor Buk kouřový / 10133-1 - rozměry 900x150 mm, celková tloušťka 2,5 mm s nášlapnou vrstvou 0,8 mm. Plocha cca 80m2. 
Jarek na vinyl nemá lidi. Cenu nám dal 750 CZK bez DPH s prací, doufám že se do toho brácha vleze. nevím proč, ale neměl z toho vůbec radost...


pondělí 27. května 2013

Překvapění

V pondělí cestou na letiště jsem se byl na 14 dní rozloučit s domem. Čekalo na mně nepříjemné překvapení -  Zatěčený komín. Vonku už druhý den pršelo a "kvalitní práce Procházků" se projevila! Kromě toho jsem přes víkend prošli dům s bráchou a našli jsme:
- Krivé vystěrkované stěny a rohy
- špatně udělané obklady oken v koupelně, kam se nevejde už žádná dlažba

Tak jsem aspoň vysál bordel ze sprcháče a vyrazil na letiště. Marcelka bude mit dost, všechno to pohlídat.






neděle 26. května 2013

Zateplení soklu

Po dotazu na Jarka, kdy plánuje zateplení soklu, když už buduje terasu mi bylo řečeno, že zateplení soklu jde za Faladou a on s tím nemá nic společného. Hlavně že Falada tvrdil že to jde za Jarkem! Nevím jak by Falada hádal tloušťku XPS, když nevěděl přesah fasádní izolace. 

Poradil jsem se s Honzou a rozhodl se, že si to udělám sám. Jarek by mi zavalil opět sumu za vícepráce, takhle ušetřím 2x. Za posilku (makám na stavbě) a za vícepráce.

A tak jsem se pustil do odkopávání základů na západě. Celou západní stranu jsem okopal ve středu. Šlo to parádně. Pod 2 tvárnicemi ztraceného bednění byla vylitá základová spára a zasypaná byla pouze půlka jedné tvárnice. 

Nakoplo mě to a tak jsem vždy po práci, nebo přes víkend utíkal na stavbu aspoň 2 hodiny kopat. Sever byl zasypaný daleko víc. Pod dveřmi se táhl vyblitý beton. Bylo třeba odkopat daleko víc materiálu, který jsem vozil pod carport. Recyklát, hlínu, bordel ze stavby,...

Takhle jsem postupně obkopal celý dům. Finish byl ve čtvrtek 23 a 24.5. kdy jsem si vzal vždy na půl den náhradní volno za nocování nad nabídkou pro TB a bouracím kladivem jsem odstranil nablitý beton a dočistil spáru kolem baráku. Uf, tomu kdo řekne že máme malý dům dám do držky :-)

Odinstaloval jsem přední stranu terasy a připravil se na lepení XPS. Budu lepit 40mm, jelikož mám přesah pouze 50mm s fasádní izolací, tak ať tam je odskok a nezatéká mi voda do vzniklé spáry.

Na internetě jsem si nastudoval:
- co lepit XPS
- čím lepit (PUR pena Den Braven Thermo Kleber)
- postup jak nanášet (po obvode min 3mm a na střed podélně)
- jak krájet XPS (Řezačka STORCH ProCut za 180/den

Odkopal jsem taky 4 pásy pod východní terasou pro budoucí konstrukci schodu.

Přes víkend pršelo a tak se obklad XPS nekonal.





středa 8. května 2013

Štěrk

Sedmého jsem si nechal dovézt z OBR štěrk, ať mám na svátek osvobození co dělat. Makali i kluci a tak jsem s Honzou řešil, jak bude konstrukci toho schodu z terasy řešit na bocích. Vyšlo nám, že dá po stranách ještě 4 hranoly. 2 na oba konce a 2 mezi ně. Cca po 75 centimetrech. Takže zpátky na stromy, odhrabat z podterasy již navožený štěrk a vykopat ještě 4 pásy na každé straně. Vykopal jsem to pouze na západní terase a pustil se do okopávaní základů pro budoucí zateplení soklu. Galeje začínají.

neděle 5. května 2013

Zemní práce pro schod dokončeny

Hned jak jsem se vrátili z MGS 2013 jsem letěl na pozemek konečně dokončit drenáž pod budoucí schod. To se povedlo, drenáž je dokončena, navážka na jižní straně zajištěna palubkami (odkoukal jsem dnes v Kunžaku) a plán bagrování v obrysech připraven.

pátek 3. května 2013

Betonáž podlah

Dnes se betonují podlahy. Ráno mi volal Honza, ze čerpadlo nečerpá vodu, že vrt je špatný. Vrt byl samozřejmě dobrý a špatný bylo čerpadlo. Někdo pustil čerpadlo a nepustil vodu, vznikl tlak a membrána se potrhala. Maci táta nám půjčil od tiskaře jeho a dokonce ho na pozemku i promptně zapojil. Betonáři mohli s dvojhodinovým skluzem začít betonovat.

Podlahy jsem si prohlídli cestou na MGS 2013. Dům vypadal úplně jinak. Čistejc, jako že už se tam může bydlet. I když představa, že veškeré elektro a vodoinstalace jsou navždy zalité betonem mi příliš nesedí.
Vstup
Zádveří
Kuchyň
Obývák
Majda
Majda
Zimní zahrada
Galerie
Herna

Skladba podlahy


středa 1. května 2013

Svátek práce jsem slavil prací

Po dlouhé době jsem se opět dostal k blogu. Nebudu rekapitulovat, stejně si to nepamatuji.

Volný den jsem využil k práci na baráku. Protože rádi sedíme na schodech, schod kolem terasy se přímo nabízel. Když jsme to viděli na obrázku, bylo rozhodnuto. Budeme ho mít taky. Sníží nám navážku, takže se zmenší útes a celkově to dobře vypadá.

Po zkušenosti, kdy si stavitel nechal za zbudování 6 patek zaplatit 22tisíc, jsem se do budovaní schodu (zemních prací) pustil sám. Ušetřím, zamakám si a ušetřím za posilku a ještě mám aj dobrý pocit, že taky buduji.

Kolem celé terasy jsem vykopal 50cm široký a 15+22+15cm hluboký okop. 15cm jsem vyplnil štěrkem  Bude to drenážní vrstva pod budoucím schodem aby nám neodhníval zespoda. Vykopanou zeminu jsem vozil na jižní hranu pozemku (70cm od hranice), kde budu navážet od nuly na východě až po 160-20cm na západě).



 
Zakůrovaná závlaha
Severní hrana pozemku