sobota 24. listopadu 2012

Odpady, voda, elektřina a radon

Dnes sa na stavbě opět od rána makalo, i když kluků se v sobotu moc nechtělo. Ráno po autosalonu jsem sedl na kolo a za 1:14 dojel přes Jílové do Čakovic. Venku krásně  svítilo sluníčko, bylo to moc příjemné.

Kluci měli dnes v plánu udělat komplet rozvody odpadů, zasypat je, dotáhnout do desky vodu a elektřinu a vyvést z pod desky radon do budoucího komínu. Opět se to neobešlo bez hledání, který projekt je správný  jestli ten Tiborův, nebo od Griffnera. Katastrofa!

Bagrem se vyhloubili rýhy na odpady, vysypali se pískem, položili roury ve spádu a opět se obsypali. Pak se to celé zavezlo štěrkem a zhutnilo. 



Stupačka bude jedna, na severní zdi technické místnosti. Odpady na přízemí jsou v rohu kuchyně (dřez), dva na záchodě (záchod a umyvadlo s pračkou), a jeden v technické místnosti (okap kotle). hlavní uzávěr vody je v technické místnosti na východní zdi.

 Odpady opouštějí dům na jižní straně obývacího pokoje (pod sedačkou).


Voda je do domu přivedena ze západní strany do tech. místnosti, kde bude i hlavní uzávěr. 

Elektřina je vyvedena v technické místnosti na jižní příčce, kde budou zavěšeny všechny technologie (kotel, bojler . Spolu se dvěma chráničkami je tam vyveden i zemnící drát.

Radon je vyveden do budoucího komínu.

V desce jsou připraveny 2 patky pro sloupky konstrukce a základ pro komín. 

Kolem desky jsou vyhloubeny díry pro 3 patky vstupního přístřešku a 2x3 patky přístřešku západní a východní terasy.




Žádné komentáře:

Okomentovat